10 tari în care homosexualitatea este pedepsită cu moartea

Artcole pretty

By

Președintele ugandez Yoweri Museveni a semnat o lege care impune o pedeapsă cu închisoarea de 14 ani pentru acte homosexuale și închisoare pe viață pentru cei găsiți vinovați de “homosexualitate agravata”, orice ar insemna asta. Măsura ce impunea pedeapsa cu moartea a fost scoasa din versiunea anterioara a proiectului de lege. Homosexualitatea era deja ilegală în Uganda, așa cum este în alte 37 de țări africane. Pedeapsa cu moartea a fost scoasa in afara legii in Uganda, dar inca mai sunt tari unde aceasta practica inca exista.

Barbat-Trist

10 țări în care homosexualitatea ar putea fi pedepsită cu moartea

  • Yemen: În conformitate cu codul penal din anul 1994, bărbații căsătoriți pot fi condamnati la moarte prin lovire cu pietre pentru actul sexual homosexual. Bărbați necăsătoriți se confruntă cu un an de închisoare. Femeile se confruntă cu până la șapte ani de închisoare.
  • Iran: În conformitate cu Sharia, contactul homosexual între bărbați poate fi pedepsit cu moartea, iar bărbații pot fi biciuiti pentru fapte mai mici, cum ar fi sărutat. De asemenea, femeile sunt biciuite.
  • Irak: Codul penal nu interzice în mod expres actele homosexuale, dar oamenii au fost uciși de către militie și condamnati la moarte de către judecători, invocându-se Sharia.
  • Mauritania: Bărbați musulmani angajati în acte de sex homosexual pot fi condamnati la moarte, în conformitate cu o lege din 1984. Femeile se confruntă cu închisoare.
  • Nigeria: Legea federală clasifică comportamentul homosexual ca o crimă pedepsită cu închisoare, dar mai multe state au adoptat Sharia și au impus o pedeapsa cu moartea pentru barbati . O lege semnata la începutul lunii ianuarie face ilegal pentru persoanele gay din întreaga țară organizarea de întâlniri sau cluburi.
  • Qatar: Legea Sharia în Qatar se aplică numai la musulmani care pot fi condamnate la moarte pentru sex in afara casatoriei, indiferent de orientarea sexuală.
  • Arabia Saudită: În interpretarea țării a legii Sharia, un bărbat căsătorit ce practica sodomia sau orice non- musulman care comite sodomie cu un musulman poate fi omorât cu pietre. Sexul în afara căsătoriei este ilegal, de asemenea.
  • Somalia: Codul penal prevede doar închisoare, dar, în unele regiuni din sud, tribunalele islamice au impus Sharia și pedeapsa cu moartea.
  • Sudan:  Prima și a doua condamnare duce la biciuirea și închisoare. A treia condamnare poate fi pedepsita cu moartea. Părțile de sud ale țării au adoptat legi mai permisive .
  • Emiratele Arabe Unite: Avocați din țară și alți experți sunt de acord cu pedeapsa cu moartea pentru sex homosexual consensual sau pentru viol. Într-un recent raport al Amnesty International, organizația a declarat că nu are dovezi in legatura cu orice condamnări la moarte pentru acte homosexuale. Toate actele sexuale în afara căsătoriei sunt interzise.

 

O mica adaugire legata de Sharia sau legea islamica.

Legea islamica reprezinta un sistem judiciar complex bazat in principal pe Coran (cel care stabileste pricipii de baza pentru comportamentul uman, dar nu cuprinde un cod judiciar propriu-zis), invataturile profetului Mahomed, cat si din interpretari ulterioare ale acestor invataturi. Legea Sharia a continuat sa fie reinterpretata si adaptata la noi circumstante sociale. Incepand cu secolul 19, Sharia este influentata puternic de sistemul legal occidental. Unele tari (Turcia) abandoneaza complet Sharia, pe cand altele o adapteaza (interzicand poligamia spre exemplu). Majoritatea specialistilor in Sharia cred ca aceasta poate fi adaptata conditiilor lumii moderne fara a abandona spiritul legii islamice. Astfel de sisteme judiciare moderne bazate pe Sharia sunt folosite spre exemplu in Arabia Saudita si Iran. Un numar mic de autoritati locale in Africa continua inca sa aplice Sharia traditionala.

 

 

 

Leave a Reply