Afla si tu cat esti de gay

Artcole pretty

By

joe kort psihoterapeut gayNascut in 1963, Joe Kort este un american gay ce este specializat in domenii precum asistenta sociala si sexologia, el fiind, totodată, autorul a patru carti si a numeroase articole aparute in ziare si reviste . In 1985, el a ales sa se axeze pe psihoterapie afirmativa pentru gay, dependenta sexuala, abuz sexual si căsătorii mixte. Va recomand site-ul acestuia pentru diferite articole foarte bune specializate pe probleme gay, cat si pentru a invata mai mult despre homosexualitate din perspectiva unui psihoterapeut gay.

Am citit de curând un articol scris de Joe Kort legat de bărbații căsătoriți gay. Acesta relatează faptul ca, deși fac sex cu alți bărbați, tipi căsătoriți nu trebuie sa aibă obligatoriu o orientare sexuala gay. El da exemplul unui cuplu straight unde soția afla despre soț ca face sex cu alți bărbați. Prin terapie, Joe afla ca, in copilărie, soțul a fost abuzat de antrenorul său pe când era copil, iar constrângerea lui de a face sex cu alți bărbați reprezenta doar o reconstituite a traumei.

Nu sunt psiholog si nu pot sa imi dau cu parere despre cazul prezentat mai sus. Asta poate fiindca eu sunt homosexual, nu am ce sa fac si nu eu am ales asta. Totodata, Joe Kort publica o lista scurta de 7 situații pe care le poți analiza pentru a afla daca esti gay sau nu. Sau poate esti intr-o situatie asemanatoare cu cea descrisa mai sus. Am zis ca merita ca aceasta lista sa fie tradusa si in limba romana.

1. Testul plajei: Esti gay 100% dacă pe plaja observi doar barbati, iar pe femei nu le observi.

2. Nebuniile tinereții: Stii ca esti un homosexual adevărat dacă, înainte de pubertate, tu ai observat ceilalți băieți din jurul tău cu o anumita încântare, precum fac băieței cu fetitele la vârste fragede.

3. Trezitul de dimineata: Bărbații straight, chiar acei barbati hetero care fac sex cu alti barbati, prefera sa nu se trezeasca alatuti de tipul cu care a facut sex.

4. Indragosteala. Un tip 100% gay se poate indragosti de un alt barbat. Un tip hetero care face sex cu tipi nu poate.

5. Sperante si vise romantice. Un homosexual adevarat, dupa ce trece de perioada nebuna a “adolescentei gay”, prefera ideea de stabilitate, in cele din urma.

6. Rusinea. Tipii hetero care fac sex cu alti barbati interpreteaza sexul ca ceva degradant. Tipii gay il considera o bucurie.

7. Homofobia. Daca un barbat gay isi reprima identitatea sexuala, el este împotriva homosexualilor si împotriva unui stil de viata gay.

Unii barbati sunt gay fiindca asa s-au nascut. Alti cauta sexul cu alti barbati deoarece sufera de o dependenta sexuala. O alta parte din barbatii au suferit traume in copilarie, iar acel soc emotional i-a facut sa caute sexul cu alti barbati. Aceasta imagine a homosexualității este una noua pentru mine si pe care o pot compara cu ceea ce am trait sau cu felul persoanelor pe care le-am intalnit de-a lungul timpului. Si pot spune ca Joe Kort stie ce scrie. Merita sa aruncati un ochi pe JoeKort.com.

Leave a Reply