Barbatii NU sunt de pe Marte

Artcole pretty

By

Barbatii nu sunt de pe Marte, in cele din urma. Oamenii de știință susțin ideea prin care creierul de sex masculin și cel de sex feminin sunt aceleași și stereotipurile de gen sunt cele care ne fac diferiti. Neurologul si expertul Gina Rippon, profesor la Universitatea Ashton din Birmingham sustine ca expresia “Barbatii sunt de pe Marte și femeile sunt de pe Venus” nu are nici o baza științifică și că, în schimb, creierul nostru este modificat de rolul pe care societatea ne forteaza sa il jucam.

Barbatii sunt de pe Marte și femeile sunt de pe Venus

Profesorul Rippon considera ca barbatii si femeile sunt diferiti doar pentru că lumea care ii inconjoara incurajeaza rolurile bazate pe gen. Faptul că băieții și fetele au jucării diferite, bazate pe sex, este ceea ce creează diferențele de gen in creier si acest lucru este insuflat la copii inca de la o varsta frageda. De exemplu, jucandu-se cu o Barbie, creierul unei fetite este programat sa devina mai feminin. De asemenea, intr-o conferinta ce a avut loc saptamana aceasta, neurologul a mai adus in discutie si faptul ca creierul este un muschi si, prin urmare, poate fi antrenat in functie de ceea ce i se cere. 

Comentariile lui Rippon intra in contradictoriu cu un studiu american finalizat la sfarsitul lui decembrie 2013. Acesta a analizat modul in care este conectat creierul la barbati si la femei. Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au scanat creierele la 1000 de bărbați, femei, fete și băieți. Prin analiza, acestia au descoperit ca barbatii au creierul conectat din fata in spate în timp ce creierul femeilor este conectat de la stânga la dreapta.

Leave a Reply