Barbatii si retelele sociale

Artcole pretty

By

Barbatii dau share pe retelele sociale la chestii total diferite fata de femei. Citeam un articol pe time.com, pe care vi-l recomand, in legatura cu ceea ce masculii impart in social media. Se pare ca ne este mai usor sa ne exprimam in online fata de abordarea directa.Si eu rezonez cu acest lucru. Exemplu concret: acel moment cand afli despre ce parere are iubitul tau despre un anumit produs sau film de pe Facebook sau Twitter.

Chiar daca statisticiile spun ca ele folosesc cu precadere retelele scoaile, femeile sunt mai predispuse la a sharui ceva intim cu prietenele sale. Barbatii functioneaza diferit deoarece acestia nu rezoneaza in acest mod personal si intim cu prietenii sai. Asadar, acestia recurg la online cand vine nevoie de a fi ascultati sau oblojiti.   Am mai multe exemple de acest fel in viata mea. Cred ca si eu ma numar printre ele. Totul se reduce la modul de abordare a problemei. Atunci cand vrei sa iti exprimi o opinie puternica in legatura cu un anumit subiect ai 2 optiuni: sa sustii acest lucru cu voce tare sau sa apelezi la retelele sociale sau, altfel zis, sa alegi cum sa tratezi reactiile celor din jur in legatura cu tine. Evident ca este mult mai simplu sa scrii un status pe Facebook.

barbat in spatelele unui computerAm stat si am analizat oamenii din jurul meu si mi-am dat seama ca seful meu prefera oricand sa dea un mail sau un sms in schimbul unui apel telefonic, ca am colegi care stau si se cearta pe Facebook, iar atunci cand se intalnesc parca nu tocmai s-au porcuit in online sau, pe scurt, cam tot ceea ce citesc pe Twitter.

Barbatii nu comunica la fel ca femeile. Poate e usor frustrant. Poate e gresit atunci cand stai sa te gandesti sa impati ideile tale catre un mediu online, spre prieteni tai sau catre niste necunoscuti.

Tu ce alegi: mediu online sau sa spui ce direct ceea ce gandesti?

Leave a Reply