Barbatul anului 2014

Artcole pretty

By

E o moda de cativa ani buni. De prin 2000. Barbatul modern isi doreste sa aiba pielea perfecta, abdomemul plat si parul sanatos de lucios. Acum avem o tona de produsele destinate ingrijirii barbatului, fie cele care te ajuta sa pierzi din kilograme ori cele care iti ascund tenul obosit. Acestea merg pe o ata subtire intre vanitatea si masculinitatea barbatiilor.

Vorbesc, desigur, despre tipii care se ingrijoreaza mai mult despre cum sa avanseze la job si sa castige mai bine versus cei cu unghiutele lacuite, sprancele pensate care au intarziat la shopping.

Nu imi pot da seama cand moda ori cultura pop sau actorii au adus aceasta schimbare in perceptia barbatiilor, insa, in anul de gratie 2014, se poarta blugii skinny alaturi de un corp slim.

Poate si toata libertatea de informatie pe care canalele de social media o promoveaza isi are “vina” in schimbarea tipului care suna la saloanele de infrumusetare pentru programarea unui mani-pedi in ceva normal.

barbat_metrosexual

Exfoliantul, crema hidratanta sau fixativul, toate acestea nu au ce cauta langa un tip. Mai ales daca acestea sunt puse intr-o geanta de umar barbateasca. Ochelari de soare in interior, esarfe la gat sau iubitorii de vin rose, demisec si floral sunt alte aspecte care ma dor.

Consider ca emanciparea femeilor si-a pus amprenta pe vietile masculilor in asa hal incat feminizarea acestora a ajuns un lucru banal si normal. Nu mai ma mira cand vad in metrou un gagiu care foloseste mai multe produse de par decat o femeie si miroase mai bine ca primavara. Sau faptul ca un barbat care merge pe strada nu mai are o identitate sexuala bine definita.

Consider ca acest fenomen de masa a fost proiectat spre noi cu ajutorul Hollywodului, sportului si reclamelor cu simpla intentia de a crea din corpul barbatului o alta marfa catre care sa se indrepte marile companii si din care sa se faca multi, multi bani. Si a mers. Si inca merge.

Asadar, avem doua baricade spre care ne indreptam: tipul puternic, sigur pe el, masculin si barbatul anului 2014, acela care se duce la solar, se rade pe piept si bea cocktail. Este vorba, pana la urma, de o alegere. Tu alegi cat de manipulat te lasi de ceea ce vezi in jur.

Am decis sa ripostez. Cu mijloacele mele. In termenii mei.

 

Leave a Reply