Cateva carti gay care merita citite

Artcole pretty

By

Se apropie Black Friday 2014 cu pasi repezi, targul Gaudeamus 2014 ne asteapta la Romexpo pana duminica, asadar e timpul sa facem o lista cu cateva carti gay care merita cumparate. Sunt multe carti cu tematica gay, insa o sa ma axez mai mult pe cele care au autori romani. Chiar daca nu iti vine sa crezi, este adevarat: in Romania exista scriitori care au publicate carti gay, cu personaje gay sau care abordeaza acest subiect in propriile carti.

 

1. O sa incep cu Adrian Telespan si cartea “Cimitirul”. Nascut la 11 noiembrie 1970, la Dragasani, Valcea, Adrian Telespan a lucrat timp de 12 ani ca producãtor executiv la ProTV, Antena 3, Realitatea TV si România TV. In 2012, el a emigrat in Marea Britanie. Adrian Telespan este un tip gay recunoscuþ iar cartea sa “Cimitirul” prezinta povestea lui Adrian Green ce este un homosexual roman care se muta la Londra pentru ca… e obosit. Suna cunoscut? Adrian Green nu prea mai are chef de muncã si îsi gãseste, totusi, un job: administrator de cimitir. Pe mãsurã ce interactioneazã cu diversi clienti, vii sau morti, Adrian ne spune ce crede el despre religie, bani, sex sau moarte. “Cimitirul”, primul roman al lui Telespan, a ajuns pe primul loc în topul vânzãrilor de la Cãrturesti în luna decembrie 2013. Cartea contine scene de sex gay, iar limbajul este unul pe masura. Pe scurt: o lectura gay foarte interesanta.

carte gay cimitirul telespan

 

Puteti cumpara aceasta carte online urmarind acest link: Cimitirul de Adrian Telespan. Cartea se afla la pretul de 30.60 lei.

 

Puteti cumpara aceasta carte in format digital (ebook) urmarind acest link: Cimitirul de Adrian Telespan. In secunda aceasta, cartea costa 13.28 lei.

 

2. “Soldatii. Poveste din Ferentari” este cel de-al treilea roman al autorului Adrian Schiop. Cartea prezinta viata puscariasului Alberto din perspectiva iubitului sau, un jurnalist cu naravuri homosexuale. Limbajul utilizat in carte este acelasi cu cel folosit si in momentul acesta in cartierul Ferentari. Este o povestea de dragoste gay, presarata cu multe scene de sex. Totodata, sunt atinse subiecte precum rasismul, misoginismul sau homofobia. Doar ideea acestei carti suna savuros si pentru asta merita citita: povestea de iubire intre doi tipi gay in cartierul Ferentari din Bucuresti. Cartea “Soldatii. Poveste din Ferentari” este scrisa cu mult talent si, probabil, este una din cele mai bune carti cu tematica gay aparute la noi.

carte-gay-soldatii-poveste-din-ferentari

Puteti cumpara aceasta carte online urmarind acest link: Soldatii. Poveste din Ferentaril de Adrian Schiop. Cartea se afla la pretul de 11.53 lei.

 

Puteti cumpara aceasta carte in format digital (ebook) urmarind acest link: Soldatii. Poveste din Ferentaril de Adrian Schiop. In secunda aceasta, cartea costa 14.16 lei.

 

 

3. In varsta de 68 de ani, nascuta la Sântandrei, judetul Hunedoara, Dora Pavel are o biblografie extre de interesanta si variata: poezii, povestiri, romane sau traduceri. “Do Not Cross” este un roman psihologic care are ca protagonist un personaj gay, Cezar Braia. Acesta este luat ostatic de un psihopat inarmaþ iar intre cei doi se naste o relatie interesanta. Un roman cu adevarat homoerotic, “Do Not Cross” ridica multe subiecte interesante si le trateaza intr-un mod original: identitatea si sexualitatea noastra sau libertatea pe care o avem si captivitatea in care traim. “Do Not Cross” de Dora Pavel este roman matur care nu trebuie ratat.

carte gay-do-not-cross-dora-pavel

Puteti cumpara aceasta carte online urmarind acest link: Do Not Cross de Dora Pavel. Cartea se afla la pretul de 21.80 lei.

 

Puteti cumpara aceasta carte in format digital (ebook) urmarind acest link: Do Not Cross de Dora Pavel. In secunda aceasta, cartea costa 10.61 lei.

 

4. Cartea “Castele in Spania. Cronica de familie 1949-1959” de Petre Sirin poate fii rezumata foarte scurt: memoriile unui homosexual intelectual. Mergand mai departe, aceasta carte prezinta homosexualitatea intelectualã bucuresteanã postbelicã, in contextul iubirii dintre Peter Sirin si Mihai Radulescu, o iubire gay intre doi mari intelectuali ai lumii romanesti. Petre Sirin s-a nãscut la 29 mai 1926 la Chisinãu, iar cartea sa “Castele in Spania. Cronica de familie 1949-1959” este o lectura induiosatoare, cat si un studiu de caz asupra problemei homosexualilor din Romania in perioada aniilor ’50. Este de neratat!

carte gay castele_in_spania._cronica_de_familie_1949-1959

Puteti cumpara aceasta carte online urmarind acest link: Castele in Spania. Cronica de familie 1949-1959 de Petre Sirin. Cartea se afla la pretul de 29.40 lei.

Puteti cumpara aceasta carte in format digital (ebook) urmarind acest link: Castele in Spania. Cronica de familie 1949-1959 de Petre Sirin. In secunda aceasta, cartea costa 16.17 lei.

 

 

5. Ca un mic bonus, voi completa aceasta lista, destul de scurta si la care o sa mai revin, cu scriitorul american Chuck Palahniuk. Probabil ati auzit de el deoarece el este autorul cartii “Fight Club” al carei ecranizarii din 1999 cu Brad Pitt si Edward Norton a ajuns sa fie un film cult pana in zilele noastre. Cartea pe care o recomand de la Chuck Palahniuk se numeste “Snuff”. Acest roman prezinta povestea lui Cassie Wrighþ o actrita porno celebra, care vrea sa isi incheie cariera intr-un mod original: facand sex cu un numar record de barbati. Toata povestea este prezentata prin ochii a trei barbatii care stau si discuta la coada pentru a o satisface pe Cassie: nr. 72, nr. 137 si nr. 600. Evidenþ ca unul din cei trei este un personaj gay. 🙂 M-a amuzat mult ideea acestei carti si am zis vrut sa v-o recomand si voua. Chuck Palahniuk a dezvaluit in 2008 ca este gay printr-un interviu acordat revistei LGBT The Advocate.

chuck palahniuk carte gay

Puteti cumpara aceasta carte online urmarind acest link: Snuff de Chuck Palahniuk. Cartea se afla la pretul de 22.46 lei.

Din pacate, cartea nu se gaseste in format digital.

 

 

Am vorbit despre carti gay sau carti cu tematica gay si am inclus doua linkuri spre site-ul Elefant.ro: unul pentru formatul clasic si unul pentru formatul digital al cartilor. De ce? Cred ca stiti si voi cum e sa purtati o carte de genul Cimitirul de Telespan cu voi. De aceea, eu prefer sa citesc genul acesta de carti in format digital pentru linistea mea sufleteasca.

 

Voi ce carti gay sau carti cu tematica ori cu personaje gay imi mai puteti recomanda?

 

Leave a Reply