Ce ii face pe barbati fericiti?

Artcole pretty

By

De curand, am citit pe cabral.ro o postare foarte tare in legatura cu femeile din Romania si am ajuns sa ma intreb ceva. Ce ii face pe barbati fericiti sau pe femei fericite? Ca un facut, am gasit un studiu realizat, evident, de cercetatori britanici. Vorbesc despre cel mai longeviv studiu din istoria dezvoltarii umane.

In 1938, Universitatea Harvard a dorit sa raspunda la intrebarea: ce ii face pe oameni fericiti? S-a facut o analiza de durata pe 228 de barbati incercand sa rezolve aceasta dilema. 75 de ani si 20 de milioane de dolari mai tarziu, problema a fost rezolvata. George Vaillant , cel care a condus studiul mai bine de 30 de ani, vine cu o concluzie care se rezuma la cateva cuvinte:

“Happiness is love. Full stop.” –  “Fericirea este iubire. Punct.”

Dupa atat amar de vreme, parca rezultatul studiului este surprinzator, insa nu cred ca este neasteptat. Pana la urma urmei, nu asta asteptam ? Sunt sigur ca toti avem oameni in jur care vor sa se indragosteasca, sa aibe o relatie si sa fie iubiti, deci sa fie fericiti. Doar in felul acesta o sa te simti in siguranta, o sa fii acceptat asa cum esti si o sa ai acel sentiment de apartenenta.

Barbati si femei fericitiTotusi, pentru a fii fericiti trebuie sa acceptam sa fim vulnerabili, sa lasam garda jos. In zilele noastre, felul in care te imbraci sau vorbesti, felul in care actionezi sau, pur si simplu, mergi pe strada, toate acestea sunt observate de cei din jur. Asadar, nu poti fi chiar tu 100% deoarece rigorile societatii si mediul tau ambiant te vor modela sa alegi un anumit mod de a fii tu. Poate ar trebui sa uiti de toate acestea. Poate e timpul e sa fii fericit.

Rezultatul studiului este unul foarte frumos si de retinut. Chiar daca a durat atat de mult, si chiar daca el a fost realizat pe 228 de tipi, ce ii face pe barbati fericiti sau pe femei este unul si acelasi lucru: iubirea. 75 de ani de ani de munca au dus la concluzia ca noi avem nevoie doar de dragoste pentru a fii cu adevarati impliniti.

 Tu esti fericit?

[Surse: 1 2]

Leave a Reply