Ciprian Balanescu este campion national la duatlon

Artcole pretty

By

Sa incepem cu inceputul:  Ciprian Balanescu este foarte sexy. Pe langa asta: Ciprian Balanescu este campion national la duatlon. Ce este duatlonul? Duatlonul este o ramurã sportivã combinata, ce se compune din alergare, ciclism si alergare. Distanta Olimpicã pentru categoria Elite este de 10 km alergare, 40 km pedalare, 5 km alergare, iar pentru amatori si stafete distanta Sprint: 5 km alergare, 20 km pedalare, 2,5 km alergare.

Ciprian Balanescu

Categoria Elite este formata din sportivii profesionisti, legimitati la cluburile sportive. Se folosesc biciclete de sosea, de viteza, pentru proba de bicicleta. Se folosesc pantofi si echipament de ciclism si alergare care lasa sa respire pielea, elimina transpiratia, asigura compresia muschilor etc. Totul se concentreaza pe o greutate cat mai mica, astfel ca orice gram in minus la greutate este contrabalansat cu un leu in plus la pret sau cu o ora in plus la antrenament.

Timpul total al duatlonului aduna timpii celor doua probe: cel de alergare si cel al probei de pedalare. Anul acesta Ciprian Balanescu a avut un timp total de 54’05” pe distanta Sprint. De luat in calcul ca sportivul da tot ce are el mai bun dintr-odata, pe distanta scurta, stil care solicita viteza de explozie fizica. La distante duble, olimpice, performanta se obtine si prin experienta de dozare a efortului cu puterea de accelerare.

 

Pasul urmator pentru duatlonistul Ciprian Balanescu este Campionatul European de Duatlon din Olanda, Horst aan de Maas, din 12-13 aprilie 2014. Succes, Ciprian!

 

 

 

Leave a Reply