De ce a ales Rusia Crimeea?

Artcole pretty

By

De ce a ales Rusia Crimeea? Aceasta e opinia mea in legatura cu ceea ce se intampla chiar acum in Crimeea. Dupã evenimentele care au avut loc la Kiev în ultima luna, Ucraina se îndreaptã acum spre Uniunea Europeanã. Rusia are o bazã militarã si prezenta in Crimeea, chiar cu acceptarea guvernului ucrainean.

In cazul în care Ucraina va dori sã adere la Uniunea Europeana, în cele din urmã, Rusia va trebui sã plece, deoarece UE nu va accepta un stat membru cu armata straina  pe teritoriul granitelor sale. Practic, ceea ce Rusia vrea este de a mentine controlul si influenta in Crimeea, chiar dacã Ucraina se îndreaptã spre UE.

PutinPutin a profitat de acest moment de slãbiciune al tarii si si-a indreptat privirea spre Crimeea. Ca rezultat imediat, el a desfasurat forte armate in zona sub pretextul de a proteja populatia de etnie rusã. Nu a fost niciun pericol, nu a existat nicio violenta, dar Putin a folosit acest subterfugiu pentru a se desfasura militar si sa obtina controlul asupra regiunii. Totul in scopul de a determina un scenariu în care Rusia continua sa mentina controlul si influenta in Crimeea.

Actiunile Rusiei sunt complet nejustificate, sunt o invazie sub pretexte false si sunt un abuz de putere. Este greu de spus ce se va întâmpla acum. Crimeea se poate rupe de Ucraina si sa ramana independenta sau se poate afilia cu Rusia.

Un referendum este planificat la sfarsitul acestei luni pentru populatia din Crimeea pentru a decide ce se va intampla. Nu cred ca aceasta este solutia atunci cand armata unei alte tari iti ocupa regiunea. În mod evident, cel mai bun lucru ar fi ca armata rusa sa se retraga, iar asta va aduce stabilitatea înapoi in regiune. Doar asa oameni pot decide în mod democratic ceea ce vor sã facã fara presiunea unei invazii.

Practic, toatã chestia asta s-a întâmplat pentru cã Putin a vãzut cã Ucraina se uita spre UE. Este in avantajul Rusiei de a ramane în Crimeea, invadata sub pretexte false, în scopul de a determina un scenariu în care se poate continua sa se mentina controlul si influenta în zona.

Leave a Reply