Despre cele trei mese ale zilei

Artcole pretty

By

Probabil ca nu esti singur care a citit pana la refuz despre cele trei mese principale dintr-o zi. Si sa nu uitam ca un mic dejun sanatos este cea mai importanta masa a unei zile. Ei bine, acum, expertii se contrazic: se pare ca cele trei mese ale zilei ar fi daunatoare.

In realitate, se pare, ca nu exista niciun studiu din care sa rezulte faptul ca cele trei mese pe zi ar ajuta nevoile energetice ale organismului. Totodata, mancand mese mici si dese ori repausul alimentar ar ajuta mult mai mult sanatatea.

barbat sexy in bucatarie

Istoricul Abigail Carroll a scris despre asta in cea mai recenta carte a sa: Three Squares: The Invention of the American Meal. Colonistii europeni ajunsi in America isi mancau mesele zilnice la ore fixe deoarece considerau ca asa este “civilizat”. Asadar, ei i-au fortat pe nativi americani sa le urmeze modelul. Abigail Carroll considera ca acest model reprezinta doar un capriciu al istoriei fiindca nu exista o dovada pentru a-l sustine.

Un studiu realizat de Universitatea din Bath, Marea Britanie a demonstrat ca nu conteaza daca o persoana mananca micul dejun in raport cu caloriile pe care le consuma intr-o zi. Teoretic, cei care au mancat cea mai importanta masa a zilei au ars mai multe calorii fata de cei care nu au servit micul dejun, insa, matematic vorbind, consumul de calorii este acelasi. Un studiu asemanator facut de Universitatea din Alabama a concis ca servirea sau nu a micului dejun nu a facut nicio diferenta pentru persoanele dispuse la pierderea in greutate.

barbat la bustul gol in bucatarie

Exista totusi si o veste buna…sau cel putin o veste interesanta. Expertii considera ca postul poate fi bun pentru sanatatea noastra. Cercetatorii americani au demonstrat ca postul tinut pentru doua sau mai multe zile ofera un restart al sistemului imunitar, in special daca organismul este afectat de imbatranire sau se afla sub tratamentul destinat cancerului. Asadar, postul tinut de la doua la patru zile, la fiecare sase luni, forteaza corpul nostru sa intre intr-un mod de supravietuire ce duce la cosumarea depozitelor de grasimi si zahar.

Altfel zis, toata lumea stie care sunt cele trei mese ale zilei, insa nimeni nu a putut demonstra stiintific insemnatatea lor. Un mic dejun sanatos, servirea pranzului din caserola si o cina simpla, putem tine cont de cele trei mese principale, insa importanta lor ramane doar un mit.

 

 

 

Leave a Reply