Filmul gay Pride la Festivalului de Film Comedy

Artcole pretty

By

Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy se va desfăşura în perioada 10-19 octombrie la Cluj-Napoca, Acest eveniment va aduce 192 de filme din 38 de ţări şi proiecţii în premieră sau o multime de workshopuri dedicate pasionaţilor de film şi nu numai. Peste 100 de invitaţi sunt aşteptaţi la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival. Opt filme de lung metraj în care vor putea fi văzuţi actori precum Steve Coogan, Micchael Fassbender, Javier Camara sau Charlotte Gainsbourg vor intra în competiţie la festivalul de anul acesta.
Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Cultural German, Ambasada Israelului în România, Casa de Cultură a Studenţilor, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Universitatea Sapientia, Teatrul Naţional Cluj-Napoca şi Opera Maghiară Cluj-Napoca. Un bilet vândut în regim obişnuit costă 9 lei, biletele cu preţ redus pentru elevi, studenţi şi pensionari pot fi achiziţionate la preţul de 7 lei. Abonamentele cu cinci bilete costă 40 de lei, iar cele cu 10 bilete costă 65 de lei. Biletele la ediţia din acest a festivalului Comedy Cluj vor fi puse în vânzare la cinematografele Florin Piersic, Victoria şi Casa Tiff începând de astazi, 7 octombrie. De asemenea, biletele pot fi cumpărate şi online de pe site-ul www.comedycluj.ro.

Pride film still

Si inca un element foarte interesant despre Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj: pelicula cu tematica gay Pride, film in regia lui Matthew Warchus, va fi prezentata în închiderea festivalului. Proiectia filmului Pride se va face pe data de 18 octombrie dupa Ceremonia de Decernare a Premiilor Comedy Cluj 2014 la cinema Florin Piersic.

Pelicula Pride a fost premiata la Cannes cu Queer Palm. Din distributia filmului putem aminti de Ben Schnetzer (The Book Thief), Bill Nighy („Love Actually”, „The Constant Gardener”, „State of Play”), Imelda Staunton („Vera Drake”, „Maleficent”) și Dominic West („Appropriate Adult”, „Chicago”). Actiunea filmului este plasata in vara anului 1984. Margaret Thatcher conduce Marea Britanie, iar Uniunea Națională a Minerilor este în plină grevă de mai bine de un an de zile în semn de protest față de decizia guvernului de a închide minele. În timpul Marșului Homosexualilor din Londra, un grup de lesbiene și homosexuali decide să strângă bani pentru susținerea familiilor minerilor greviști.

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj este un eveniment care nu merita ratat. Asadar: daca sunteti in Cluj sau planuiti sa ajungeti pe acolo nu uitat faptul ca acest festival incepe de vineri, tine 10 zile, iar filmul cu tematica gay Pride va fii proiectat in inchiderea acestui eveniment.

 

 

 

 

1 comentariu to Filmul gay Pride la Festivalului de Film Comedy

    Leave a Reply