Patru barbati închiși pentru homosexualitate în Egipt

Artcole pretty

By

Acum ceva timp am facut o lista. Era vorba despre 10 tari în care homosexualitatea este pedepsită cu moartea. In Cairo nu s-a dus totul atat de departe incat sa se ajunga la omorat oameni. Patru bărbați din Egipt au fost condamnati până la 8 ani de închisoare pentru organizarea de partide de sex deviante, purtarea de îmbrăcăminte pentru femei și machiaj.

Homosexualitatea nu este ilegala în Egipt, dar autoritățile folosesc de multe ori legi privind interzicerea desfrâulului pentru a persecuta persoanele gay. Condamnarea a atras critici din partea grupurilor pentru drepturile omului din întreaga lume.

Egiptul este un stat-model în regiunea arabă, ceea ce se întâmplă în Egipt stabilește o tendință de evoluțiile din întreaga lume arabă“, a declarat grupul american Human Rights First.

Egiptul nu este singura țară cu legi care vizează homosexualii. Zece țări încă mai au legi care fac ca homosexualitatea sa fie pedepsita cu moartea: Yemen, Iran, Irak, Mauritania, Nigeria, Qatar, Arabia Saudită, Somalia, Sudan și Emiratele Arabe Unite.

 

 

 

 

Leave a Reply