Prima cãsãtorie gay înregistratã în Malta

Artcole pretty

By

Întâmplarea a avut loc vinerea trecuta când a fost înregistrata pentru prima oara o căsătorie gay in Malta. Ceremonia a avut loc pe cea de-a doua mare insulã a arhipelagului, Gozo. Kristina Galea Cavallazzi si Clara Borg au devenit primul cuplu gay ce a făcut un jurământ de respect reciproc și sã aibă grija una de cealaltă, totul în prezenta familiei și a prietenilor. Uniunea civila a fost urmata de o recepție la hotelul local.

disney-gay-mickey-rainbow

In Malta, cuplurile gay aplica pentru uniunea civila printr-o declarație publica ce trebuie publicata cu sase săptămâni înainte de căsătorie, acesta fiind cazul și pentru mariajul hetero. În cazul cetățeniilor maltezi, sunt necesare numai cãrtile de identitate ale ambilor parteneri. În ceea ce privește cetățenii străini, este necesar un certificat de naștere și un certificat de stare libera, legalizate, însă cuplul trebuie sã aștepte aceea perioada de sase săptămâni de la inregistrarea declarației publice.

 

În Uniunea Europeanã, 22 de tãri membre au acum o formã de drept pentru uniunea civilã sau proiect de lege pentru cãsãtoria gay si 10 au adopțiile legalizate pentru cuplurile gay, conform statisticilor oficiale ale Uniunii Europene.

 

 

 

2 Comentarii to Prima cãsãtorie gay înregistratã în Malta

Leave a Reply