Sfaturi pentru barbierit si ingrijirea fetei pentru barbati

Artcole pretty

By

Pentru majoritatea barbatilor, barbieritul este o corvoada de zi cu zi. Din fericire, daca alegi sa te razi în mod corect si sa te îngrijesti de pielea ta în mod corespunzãtor, poti evita efectele secundare incomode si inestetice ale acestei sarcini zilnice.

Sfaturi pentru barbierit si ingrijirea fetei pentru barbati

Iritatia este cea mai comuna problema pe care barbatii o intalnesc atunci cand se rad. O lamã de brici ascutit folosita pe piele în mod repetat este suficienta pentru a provoca roseata, piscaturi sau o senzatie de ardere. Dupã iritatie, multi barbati obtin firele de pãr crescute sub piele care seamãnã cu niste pete pe de gât. Desi similare cu cosurile, firele de pãr crescute sub piele apar atunci cand un fir de pãr ondulat creste inapoi în piele în loc de a iesi din foliculul de par la suprafața pielii.

 

Va ofer câtiva pasi simpli care vã va ajutã sã obțineti un bărbierit eficient si confortabil în timp ce evitati iritarea si firele de pãr crescute sub piele .

  1. Înlocuiti aparatul de ras ( sau lama ) cel putin o datã pe sãptãmânã. Un aparat de ras folosit este motivul arsurilor sau durerilor in urma barbieritului.
  2. Dus înainte de a te rade. Aburi si umiditate o sã înmoaie pãrul si va deschide porii. Asta va va ajuta sa obtineti un bărbierit precis, fãrã a fi nevoie sã revii pe acelasi loc de mai multe ori.
  3. Incerca sa te razi în direcția de creștere a parului. Acest lucru previne  firele de pãr crescute sub piele.
  4. Exfolierea este un element cheie pentru a elimina acumularea de celule moarte. Acestea pot capta firele de pãr sub piele. Folosirea unei lotiuni de curatare cu salicilic sau acid glicolic in fiecare zi este o modalitate simplã, dar eficientã pentru a exfolia fata.
  5. Aplicati o crema hidratanta antiinflamatoare dupã ras. Aparatul de ras pe langa faptul ca taie firele de par de pe fata ta, acesta eliminã, de asemenea, uleiurile naturale ale pielii. O crema hidratanta este o modalitate foarte bunã de a restabili acesta rehidratare. De asemenea, ingredientele unei astfel de creme ajuta la menținerea unui ten confortabil.

 

 

Leave a Reply