Unde sunt barbatii adevarati?

Artcole pretty

By

Barbatii nu sunt femei, iar femeile nu sunt barbati. Este un fapt. Din pacate, liniile de demarcatie intre sexe au inceput sa dispara, iar in 2014 acest fapt incepe sa fie discutabil. Ceea ce a inceput de la un scop nobil si demn, egalitate si un tratament mai bun pentru femei , s-a dovedit ca a transformat masculinitatea intr-un lucru care incepe sa paleasca usor in ochii nostri.

Fetele tind să depășească băiețili în utilizarea limbajului și a abilităților motorii fine, cel puțin cand sunt pubertate. Creierul baietilor tinde să funcționeze mai bine în domenii precum matematică și geometria. Aceste zone ale creierului pentru copii – geometria, conștientizarea spațială, precum și recunoașterea numerica – au tendinta de a se dezvolta cu patru ani mai devreme la baieti.

Barbatii adevarati au o pisica

Cercetatorii au stabilit că, atunci când vine vorba de matematică, o fată de 12 de ani este la acelasi nivel cu un băiat în vârstă de 8 ani. În schimb, zonele din creierul fetei implicate in limbaj si abilitatile motorii fine (cum ar fi scrierea de mână) se dezvolta cu ușurință sase ani mai devreme decât la băieți. Ceea ce înseamnă că o fetiță de opt ani are competențelor lingvistice egale cu ale unui băiat în vârstă de 14 ani.

În filme și televiziune, principala sursă de opresiune este un bătăuș exagerat de masculin. In zilele noastre, noi eroi si salvatori din media au tendința de a fii niste baieti destepti si sarcastici,mai confortabili cu  jocurile video și subaprecierea decât sunt cu propria lor piele. Cu cat este mai putin masculin și mai efeminat personajul, cu atât mai mari șansele ca el sa fie universal placut.

Nu cunosc bine fenomenul, insa pot extrapola si pot considera ca femeile doresc sa se căsătorească cu bărbați, nu cu băieței. Inteleg de ce am ajuns unde am ajuns.Asta nu ma face mai fericit. Intrebarea ramane insa valabila: Unde sunt barbatii adevarati?

Leave a Reply