Vanzatoarea de urzici si saloanele de masaj

Artcole pretty

By

Zilele trecute am  fost martor la un eveniment mai putin vesel. O vanzatoare de urzici era flancata de 2 politisti care o invitau spre masina politiei. Aceasta plangea de mama focului si tot isi cerea scuze. Unul din politisti tinea in mana o punga de rafie plina de urzici. Presupun ca asta era marea captura. Nu zic ca vanzatoarea nu facea ceva ilegal, insa pana la urma urmei nu vindea tigari contrafacute. Acestea se vand un pic mai incolo de locul incidentului. Asa, in ziua mare si fara rusine. Si foarte aproape de politistii ageri care duceau marea captura de urzici la masina. Faptul ca la 100 de metri de locul unde se comercializeaza ilegal urzici, dar si tigari din Moldova, se vand telefoane furate nici nu ma mira.

Masini de politie

Inteleg intr-o oarecare masura cam cum sunt mersurile problemei. Si inteleg si politisti care in goana lor dupa o cura de detoxifiere cu urzici au ratat vanzatorii ambulanti de tigari si telefoane. Fiecare trebuie sa se descurce cum poate. Ideea este ca mi-a parut rau de tanti vanzatoare si mi-a parut rau ca ea a fost amendata. Si nu fiindca ea facea o mare faradelege, ci din cauza faptului ca ea nu cotizeaza la politai cum fac ceilalti. Iar politai tre sa isi faca norma.

 

Am dat astazi peste un articol pe bzi.ro despre reteaua de prostitutie ascunsa sub forma de salon de masaj. Si de parca asta nu era de ajuns … clientii acestor saloane de masaj sunt adusi de taximetristi care primesc bani pentru fiecare om. Si acest amanunt mi-a sarit cel mai mult in ochi: taximetristul care primeste suma fixa/persoana isi primeste banii in momentul in care clientul isi alege fata.

 

Dupa ce am citit articolul despre retele de prostitutie despre care stie toata lumea si modul in care acestea activeaza… mi-a parut si mai rau de vanzatoarea de urzici. Aceasta tanti care este, probabil, mult mai cinstita decat 90% din restul vanzatorilor ambulanti si-a furat-o. Problema e ca ea face parte doar dintr-o numaratoare si atat. De probleme serioase nimeni nu are timp.

 

 

 

Leave a Reply